24 maj 2021

Sommar sommar sommarlåda!

 

Den 25/5 kl 10.00 släpps Grapewild sommarlåda fylld av läskande godsaker från Allegresse Dryck. Jag har valt ut fyra ljuvliga viner som matchar barfotadans i grönt gräs, solnedgång vid havskanten och grillkväll mellan regnskurar. Ett bubblande partypetnat som sätter igång sommarkvällen, ett drömmigt vitt som slog mig baklänges med sin fina frukt, ett mumsigt rosé med mörk bärig färg right up my X och ett lätt rött som matchar grillen. Även denna gång fyra unika naturviner med hög kvalitet som alla har sitt eget uttryck. Du klickar hem och vinerna körs direkt hem till dig!

 

Förra gången sålde vi slut allt på en timme. Så denna gång släpper vi 65 lådor! Häng på låset. Här köper du din låda på Fanwine.se

I Grapewild sommarlåda:

 

 

Party Panda 2020 – Staffelter Hof

Det här vinet skapar sommarparty. Ett blommigt Pet Nat från Mosel i Tyskland, gjort på druvorna Riesling och Bacchus. Fullt av fläderblom och citrus, gröna äpplen och syrliga krusbär. Och så härlig mousse! En bubblig sommardag i ditt glas.

 

Intergalactic 2020 – Rennersistas

De två systrarna från Burgenland i Österrike har gjort det igen. Detta vita vin tar dig på en tur ut i galaxerna med underbara solmogna citroner, mumsiga mandariner och tropiska sommarnätter i glaset. Så fylligt och sammetslent att jag blev helt lycklig när jag provade första gången. Vilket vin! Gjort på druvorna Chardonnay, Welschriesling, Muscat Ottonel, Grüner Veltliner och Gewürztraminer till en perfekt sommarbalans.

 

 

Rosza 2020 – Koppitsch

Svalka dig med saftiga vattenmeloner och solmogna jordgubbar. Här har du ett sommarvin som slår ljus rosé på fingrarna med sin härliga färg och krämiga gräddiga smak. Fyllt av röd frukt och bär samt en ljuvlig mineralitet. Gjord på druvorna Blaufränkisch, Pinot Noir, St Laurent, Syrah och Zweighelt av Alex och Maria i Burgenland Österrike. Det här vinet hade jag inte väntat på. Första lilla solglimt och häll upp i glaset. Matchar hängmattan och kompissnack.

 

Tsoin Tsoin 2020 – Laurent Herlin

Ett ljuvligt friskt och vibrerande rött vin från Loiredalen som passar både sommarkvällar och grillat. Doften blommar upp i näsan med körsbärsgodis, cassis, hallon och jordgubbar men också en grön kryddighet som gör att du matchar dina grillade grönsaker, kyckling eller pimientos de padrón lata sommardagar. Vinet är gjort på Cabernet Frank, biodynamiskt och på metoden maceration carbonique vilket ger vinet en lätt spritsighet. Det älskar jag! Klunkbart minst sagt.