14 september 2023

Årets glögg 2023 lyser i mörkret!

Nu har Blossa släppt nyheten om vilken smak som blir årets 2023. Den blir den 20:e årgångsglöggen som lanseras och i år åker vi hem till Sverige och Stockholm där allt började. Den allra första Blossa glöggen tappades i Gamla Stan för över hundra år sedan och efter att ha rest världen över och lanserat smaker från Italien och  New till Hawaii och Japan hämtar man i år inspirationen från de snirklande gatorna med de gamla färgglada husen på Stadsholmen. Den mysiga känslan som vilar över Gamla stan får liv i designen på flaskan som dessutom lyser i mörkret!

Smak av humle
Blossa 23 är en vit starkvinsglögg med smak av friska hallon och blommig humle och en hyllning till Blossas rika hantverkshistoria. Dessutom lanserar Blossa för första gången en alkoholfri glögg. Så här säger chef blender Åsa Orsvärn om smaksättningen.

– Jag har tagit fram alla årgångsglöggar sedan starten, och det känns fint att under jubileet resa tillbaka till där allt började. Stockholm har en rik bryggerikultur, där humle spelat en viktig roll, från dåtidens populära svagdricka till dagens mikrobryggerier. Om sensomrarna kom Mälarborna in till Gamla Stan och sålde färskplockade hallon, ett bär vi odlat i Sverige sedan medeltiden.

 

Alkoholfri glögg från Blossa
Nytt för i år är att Blossa även lanserar en alkoholfri glögg. Kanon tycker jag, både för de som vill hålla nere på alkoholen vilket många behöver under helgerna. Men också för att barnen kan få vara med och viras in i den fina traditionen av årgångsglögg.

Grundreceptet är fortfarande hemligt <3