14 februari 2023

6 rosa kärleksbubbel

 

Om du nu ska fira Alla hjärtnans dag så ska du göra det riktigt cheesy. Ge bort röda rosor eller sprid ut rosenblad över sängen, köp ful choklad, nallar med hjärtan på som vuxna kvinnor önskar sig och skriv på ett kort hur mycket hon betyder. Nej, förresten – skriv det i ett inlägg på instagram.

Vi korkar upp i bubbel och självklart är det rosa!

Det är gjort på blå druvor och skalen har fått vara med och leka under jäsningen. Det ger viss struktur och fruktigt djup och du kan förvänta dig viner med smak av smultron och jordgubbar, grädde och nougat liksom den friska härliga grapesyran. Rosa bubbel är ofta matvänligt och du kan korka upp till allt från mumsiga kycklingrätter och hamburgare till räkor och ostron.

Cuvée Prestige Rosé Millésime
JM Gobillard & Fils, 2017
Champagne 2735
Bärig och mumsig. Korka upp med någon du faktiskt tycker om. Som dig själv.

 

 

Cava Pinot Noir Rosé Organic
1+1=3 Reserva Familia
2216
Enkel och frisk i all sin härlighet. Billig och går att slösa även på en kass dejt.

 

 

Loxarel Cava
A Pèl rosé, 2020
Nr 7958
En favoritproducent från Katalonien som gör naturlig cava (så nära det går) som smakar av jordgubb och persika, brioch och grape. Korka upp med en kompis och skitsnack.

 

 

André Clouet
Brut Rosé
77253

En sån där flaska som är så romantisk att du inte behöver hitta på något annat än att köpa denna. En flaska för lata helt enkelt som vill ha halva inne. Smakar som champagne ska med klassisk kex och lätt utvecklad doft ihop med friska smultron och citrus. Har du pengar över, köp skaldjur.

 

 

Louis Roederer
Rosé, 2016
Nr 77226

Är du mycket intresserad och tycker det är värt att lägga pengar på dig själv, på vin och på en bättre hälft. Då har du din rosa partner för kvällen här. Köper du denna är du gift, eller vill du gifta dig. Ner på knä och sörpla i dig de fina bubblorna som spritter i munnen med en mjuk mousse, röda äpplen, utvecklad doft av nötter och rostat bröd. Gammal kärlek rostar aldrig och så vidare.

 

 

Jesper Friber
Standäng, 2021
Nr 38216

Detta är ett wild card. Och sådana måste man ta sig igenom för att hitta kärleken, har jag hört. Jag har inte en aning om vad detta är, om den är god, om den är mogen, omogen, ful, fet eller fnittrig. Precis som en tinderdejt. Det kan gå helt åt helvete. Jag undrar även vem Jesper är och om han är singel iom att han bor i Malmö. Utlovas frisk smak av röda äpplen, hallon, smörkola och kryddor. Det låter ju gott Jesper!