Sommar sommar sommarlåda!

  Den 25/5 kl 10.00 släpps Grapewild sommarlåda fylld av läskande godsaker från Allegresse Dryck. Jag har valt ut fyra ljuvliga viner som matchar barfotadans i grönt gräs, solnedgång vid havskanten och grillkväll mellan regnskurar. Ett bubblande partypetnat som sätter igång sommarkvällen, ett drömmigt vitt som slog mig baklänges med sin fina frukt, ett mumsigt… läs mer

24:e maj, 2021

Röda druvor att dricka

Ett bra sätt att dricka gott vin är att lära sig lite om druvor. För då kan du lägga druvan på minnet när du druckit ett vin du gillar och kanske prova fler som är gjorda på just den druvan. Och walla, plötsligt är det mycket lättare att beställa på restaurang eller gå och handla och bli nöjd. För druvan har en absolut betydelse för hur ett vin smakar, även om många andra faktorer också spelar in. Och gillar du vin vet du säkert också att vin smakar väldigt olika även om alla flaskor i grunden innehåller druvjuice som jäst till alkohol.

12:e maj, 2021

Nu ligger rosén i luften

Lupinerna blommar, solen står så högt upp på himlen den når och plötsligt finner du dig sugen på rosé. Det säger pang. Lika snabbt som den första vårbrännan skapat rosaröda axlar (för att du vägrat solskyddsfaktor i smyg) lika snabbt känner du hur dina steg dras bort från den röda hyllan på Systembolaget till den rosa. Är det solen, är det nygrillat i luften eller solsting? Eller bara rent av god smak? Rosévinet är inte bara en säsongsdryck. Det har blivit ett fenomen. Taggen #roseallday uppnår en halv miljon på instagram och producenterna jobbar på samma lyckade sätt som en viss svensk havremjölk. Om naturvin är punk och konst är rosévin glättiga refränger och breda tandblekta leenden. 

10:e maj, 2021

FOMO i vinhyllan

Folk varnade mig. När jag började läsa vin. Det är ungefär som när man är nybliven förälder och med ihåliga trötta ögon, sfett hår och utebliven sömn får kommentaren, ”det blir bara värre”. Är det något man inte vill höra just då är det väl det. Exakt samma sak sade människor till mig när jag började intressera mig för vin. Och de hade rätt.

24:e januari, 2021